Kategori arşivi: Doğalgaz

Doğalgaz, daire içi tesisatı, ana kolon tesisatı, domestik kolon tesisat, traşe hattı, sanayii doğalgaz tesisatı, 21mbar basınçlı doğalgaz tesisatı, 300mbar basınçlı doğalgaz tesisatı

Petek Temizliği

Manyetik kombi filtresi tesisatınızı kombi çalıştığı süre boyunca temiz tutar.

Isınmayan radyatör ya da radyatörde ısınmayan bölge bırakmaz.

Bu filtreyi kombinizin altına kolayca monte ettirebilirsiniz ve sistem kombi çalıştıkça kendini temizlemeye başlar.

Demirli partiküllerden kaynaklanan kazan sistemine zararlı etkiler aşağıda dört ana başlıkta özetlenmiştir;

  • Demirli partiküllerin birikmesi ve korozyonuna bağlı çamur, kombinin ısı iletimini etkilemekte, ısıtma verimliliğini düşürmekte ve daha fazla enerji tüketimine neden olmaktadır.
  • Aşındırıcı kir tarafından bloke edilen ısı, odanın sıcaklığını artırır, anormal sıcaklık metal parçaların aşırı ısınmasına neden olur, bu da büyük olasılıkla hasara ve hatta patlamaya neden olur.
  • Çamur, boru hattını da etkileyerek, su akışını engellemeye ve azaltmaya neden olurken, aşırı durumlarda ciddi bloklama boru patlamasına neden olabilir.
  • Kronik olarak birikmiş kir, kombinin çalışma ömrü üzerinde olumsuz bir etki yapar, kiri çıkarmak zor bir iştir ve fazladan bakım maliyeti ve zaman gerektirir.

2018 Yeni Tasarım 12000 Gauss Kombi Manyetik Su Filtresi (AFM-08)
AFM-08 Ana gövde

1. Malzeme: PA66 +% 30 cam elyaf
2. Çalışma basıncı: 3 bar
3. Maksimum basınç: 12 bar
4. Maksimum sıcaklık: 120ºC
5. manyetik çubuk Maksimum yüzey manyetik alan: 12000 gauss
6. Bağlantı özellikleri: Φ22 veya Φ28 küresel vana
7. Filtre hacmi: 530ml

Sistemin Nasıl Çalıştığını Gösteren Modellememiz

Yeni dairenizin doğalgaz işlemleri

Daireniz hayırlı uğurlu olsun.
Ülkemizde konut inşaatlarında kalorifer alt yapısı, radyatör montajı ve doğalgaz tesisatı müteahhit firmalarca hazırlanmış oluyor.
Sizleri dolayısıyla bizleri ilgilendiren işleri, şöyle sıralayabiliriz.
1-) Doğalgaz aboneliği: Abonelik işlemini siz İgdaş’ne giderek yapabilirsiniz ya da internet üzerinden aşağıda vereceğimiz linkten kredi kartınızla kolayca halledebilirsiniz.
İgdaş Abonelik Hattı

2-) Doğalgaz projesi: F156 yetkili firmamız mühendislerince doğalgaz projeniz internet ortamında pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanarak onaylatılmaktadır.

3-) Doğalgaz kullanım sözleşmesi: Onay işlemini takiben İgdaş sözleşmenizin şahsen başvurarak ya da internet üzerinden tarafınızca yapılması.

İgdaş sözleşme hattı

4-) Cihaz temini: Firmamızdan uygun şartlarda temin edeceğiniz kombi, ocak fleksi ve İgdaş’den alacağımız G4 doğalgaz sayacının montajı.

5-) Doğalgaz randevusu: Firmamızca internet üzerinden doğalgaz gaz açma randevusunun alınması ve İgdaş nezaretinde tüm testler tamamlanarak doğalgaz bağlantısının yapılması.

6-) İlk çalıştırma: Cihazınızın yetkili servislerini arayarak cihaz ilk çalıştırma randevusunun alınması.

 

Paslanmaz çelik radyatörler

Isıtma sektöründe, estetik ve sağlamlığın en güzel örneğini ” Carisa Paslanmaz Çelik Radyatörler ” vermektedir.

2011 yılından itibaren satışını yapmaya başladığımız bu ürünler sayesinde dekore edilecek mekanlarda göze hoş görünmeyen ahşap paravanlarla gizlenen radyatörler, yerini baş tacı edilecek bu ürünlere bırakmaktadır.

Carisa dizayn radyatörler yurtiçi ve yurtdışında katıldığı fuarlarda da her zaman tam not almayı başarmış ve başarmaktadır.

Detaylı bilgi, ücretsiz showroom gezisi için bizleri aramanız yeterli.

Murat IŞIK

tel: 0216 389 2343

cep: 0532 494 0199

e-posta: murat@imsantesisat.com.tr

 

Doğalgaz Şofben

“Sıcak su konforu iki etkene bağlı olarak iyi ya da kötü olabilir.
1. Etken : Mevcut su tesisatında kullanılan boru çapı.
Malesef ülkemizde su tesisatı denince akla 20mm pprc (plastik) boru gelmekte sadece. Oysa ki su basıncı ve debisi açısından sayaç, banyo- mutfak arası mesafe fazla ise 25mm çaplı boru kullanılmalıdır.
2. Etken : Seçilen cihazın su ısıtma kapasitesi.
sofben20 yıllık demirdöküm satıcısı olarak şuan ürün gamımızda yer alan iki modelin ikisinin de (C275F ve C350F) iyi olduğunu söyleyebilirim.
275 rakamının manası dakikada 275 kilokalori üretmesi, 350 de benzer olarak 350 kcal/dk demektir.
Suyun ısını 25 ºC ısıtacağımızdan hareketle C275F modeli şofbenden 275/25=11 litre,benzer şekilde C350F modeli içinde 350/25=14 lt/dk su alacağımızı kolayca hesaplayabiliriz.
Umarım bu ipucu işinize yarar.
Örneğin ısıtma kapasitesi 12.000 kcal/h olarak belirtilen bir şofben 12000/60=200 kcal/dk 200/25= 8litre/dk kapasitesindedir. Eğer bu cihazın dakikada 11 litre su verdiğini söyleyen birini görürseniz lütfen inanmayın.
“Rakamlar asla yalan söylemez.” (Rahmetli Turgut Özal)

Hermetik Doğalgaz Sobası

Hermetik bir doğalgaz sobası ve doğalgaz tesisatına sahip olmak istiyorsanız, firmamızı aramanız yeterli.

Uzman tesisat teknikerlerimiz ve mühendislerimiz 1 günde tesisat ve proje işlemlerinizi tamamlayacaklardır.

Tel: 0216 389 2343 – 0216 389 2345 – 0216 353 7315

Bacalarda yaşanan sıkıntılar, acı tecrübeler, can ve mal kayıpları artık hermetik cihaz kullanımını neredeyse zorunlu hale getirdi.

Firmamız ASROYAL hermetik doğalgaz sobalarının satış ve montajını yapmaktadır. Doğalgaz tesisatı ve proje işlemleri ise zaten ana faaliyet konularımız arasındadır.

asroyal Soba tesisatı yapılırken sobanın montaj yerinin seçimine dikkat edilmelidir.Balkona bakan pencere altına soba monte edilemez. Aşağıda örnek projede görüldüğü gibi sobalar pencere altına monte edilmelidir.

capturada

Toki 3. Etap Tuzla Evleri Şofben Kampanyası (SONA ERDİ)

06

Kampanyamız sona ermiştir. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

emirdöküm 90 derece ilave dirsek

5- Demirdöküm orjinal su bağlantı fleksleri

6- 3/4″ 40-40  Makaronlu gaz bağlantı fleksi

7- 1/2″” küresel su vanası ve filtre (mono-blok)

8- Montaj işçiliği ve nakliye

Toplam bedel nakit ödeme ile 780.00 TL.’dir. Axess ya da World kart ile 12 ay ödemeli fiyatımız 850.00 TL’dır.

Senetle ödemek isteyenlere senet yapabiliriz. Senet yapılırsa 250 TL peşinat alınır ve geri kalan 600.00 TL’de 100.00 TL’lik 6 adet senet karşılığı ödenebilir.

Doğalgaz projesinin çizimi ve gaz açımı da istenirse yukarıda yazılı fiyatlara 200.00 TL ilave edilecektir.

Doğalgazın Verimli Kullanımı

Bu animasyon doğalgaz tasarrufu sağlanması amacıyla İgdaş tarafından hazırlatılmıştır. Ülke ekonomilerinin enerjiye bağlı olduğu ve enerji savaşlarının yaşandığı günümüzde tasarrufun hayati önem taşıdığı açıktır.
Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çalışmalarından dolayı İgdaş’ ne teşekkür ederiz.
Murat IŞIK

.swf?clip_id=11290786&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1″ />.swf?clip_id=11290786&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”>

“>Doğalgazın Verimli Kullanımı from 55″>murat ışık on Vimeo.

Kaynaktan Eve Doğalgaz

İgdaş tarafından hazırlanan bu videoda doğalgazın yeryüzüne çıkışından itibaren, evimize kadar katettiği yollar ve geçirdiği işlemler anlatılmaktadır.
Bu çalışmalarından dolayı İgdaş’ne teşekkür ederiz.

.swf?clip_id=11261394&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1″ />.swf?clip_id=11261394&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”>

“>Kaynaktan Eve Doğalgaz(İGDAŞ) from 55″>murat ışık on Vimeo.

İgdaş aboneleri uyardı

İgdaş hazırladığı broşür ile doğalgaz abonelerini uyardı. Doğalgazın temiz, verimli ve güvenli bir yakıt olduğunun vurgulandığı bu broşürde, dikkat edilmesi gereken kuralların da altı bir kez daha çizilmiştir.

Faydalı olması dileğiyle…

Murat IŞIK

Broşürün ön yüzü

Broşürün arka yüzü

Yeni binalarda merkezi sistem zorunlu

Merkezi sistem uygulaması

Merkezi sistem uygulaması

Nihayet enerji verimliliği yasasına tam anlamıyla uyan bir karar alındı. Bu sayede hem milli ekonomimize büyük bir katkı sağlandı, hemde görüntü kirliliğinin önüne geçilmiş oldu.Bu karara en çok sevinecekler sadece kazan imalatçıları değil; mimarlar, inşaat mühendisleri, iç mimarlar ve hatta mutfak imalatçıları. Çünkü kombiler genelde mutfak ya da balkonları işgal etmekte ve türlü detay sorunları yaşanmaktadır. Bina cephesinden mızrak gibi çıkan hermetik kombi bacaları hem görüntü kirliliğine hem de sağlıksız şartlara sebep olmaktadır.  

Türkiye’de 5 Aralık’tan itibaren inşa edilecek binalarda merkezi ısıtma sistemi zorunlu hale gelecek. Bu uygulama ile yıllık 2 milyar dolar tasarruf sağlanacağı tahmin ediliyor.Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği, 5 Aralık 2009 tarihinden itibaren düzenlenerek uygulamaya giriyor.

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği (KBSB) Başkanı Ali Eren, yönetmeliğin 1000 metrekare inşaat alanını geçen tüm binaları etkileyeceğini söyledi.

Eren, şu sıralar yönetmeliğe son şeklinin verildiğini vurgulayarak; BEP yönetmeliği şu anda Başbakanlık’ta son düzenlemelerin yapıldığı aşamada. Sayın Başbakanımız için enerji verimliliğinin büyük önem taşıdığını göz önünde bulundurarak, yönetmeliğin doğalgazda tasarrufu ön plana alan değişikliklerle yürürlüğe girmesi için gereken tüm hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Ali Eren, yönetmelik çerçevesinde, yeni yapılan 1.000 metrekare ve üzerindeki binalarda merkezi ısıtma sisteminin zorunlu hale getirilmesinin büyük önem taşıdığını ve verimli enerji kullanımı açısından büyük bir adım olduğunu belirterek, bu uygulamanın özellikle ekonomik anlamda bir rahatlama sağlayacağının altını çizdi.

Eren; “1989 yılında Türkiye’nin doğalgaza geçmesi ile birlikte, bireysel ısınma sistemleri, yani kombiler, hızla Türkiye pazarına girerek, yaygınlık kazandı. Avrupa ülkelerinde CO2 emisyonlarının düşürülmesi ve gaz tasarrufu amacı ile merkezi ısıtma sistemleri ile ilgili düzenlemeler yapılırken, Türkiyede trend tersine ilerleyerek konvansiyonel kombi satış rakamları ile Avrupa’nın ikinci büyük pazarı konumuna geldi” şeklinde konuştu.

Türkiye de her yıl yaklaşık 600 bin yeni konut ihtiyacı olduğunu belirten Eren, yılda ortalama 400 bin adet yeni konut inşaatı yapılacağı varsayımı altında bile bu binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanılması ile yıllık 500 milyon Dolar tutarında tasarruf elde edileceğini bildirdi.

Eren; “BEP yönetmeliğinde yer alan merkezi sistem zorunluluğunun mevcut binaları da kapsayacak şekilde düzenlenmesi durumunda söz konusu tasarruf 4 katına çıkarak, ülke ekonomisine her yıl 2 milyar dolar katkı sağlayacak.” dedi.

kombi
Ali Eren, 2008 yılı sonu itibarı ile Türkiye’de çalışır durumda 5.3 milyon adet kombi bulunduğunu ve her yıl yaklaşık 500 bin adet kombi satıldığını söyledi. Eren, “Kombi ısıtma sistemleri, merkezi sistemlere oranla yüzde 10-30 oranında daha fazla doğalgaz tüketiyor. Bu fark yıllık ortalama 1 milyar dolara denk geliyor. Hali hazırda kullanılan kombilerin 500 milyon dolar tutarında bakım masrafını ve her yıl 500 milyon dolarlık yeni kombi satışını da göz önüne aldığımızda, ülke olarak mevcut sistemde yıllık zararımızın 2 milyar dolar olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Murat IŞIK