Alurad marka radyatöre benzer modelller hangi firmada var?
Alurad marka radyatöre benzer modeller Radyal firmasında mevcut. Hemen hemen her modelin bir benzeri var.Örneğin aliza modeli yerine saray olabilir.
Merhaba; Bende Demirdöküm neva kombi var. Benim sorunum kombiyi açtığım da çalışmaya başlıyor sıcak suyu ısıtıp stop ediyor. Radyatörleri ısıtmıyor sadece sıcak suyu görüyor. Makinanın lcd ekranın da su ve radyatör simgesi açık olduğu halde sürekli bu şekilde ara ara çalışıyor. Ama bir gece yarısı kalktığınızda sorun hep aynı. evde buz gibi.

Sayın Hasan Ali Kılıç Yeni nesil kombilerde kalorifer hattında hem gidiş hattında, hem de dönüş hattında sıcaklığı okuyan NTC sensörleri vardır. Kombide ısınan sıcak su kombiden çıkar ve ısısını petekler vasıtasıyla eve aktardıktan sonra soğumuş olarak tekrar ısıtılması için kombiye girer. İşte tam bu noktada kombide bulunan kart NTC sensörlerinden aldığı bu sıcaklık değerleri arasındaki farkın artması ya da azalmasına göre alev boyunu yani yanmanın şiddetini ayarlar. Örneğin hava çok soğuk ise giden-gelen suyun sıcaklık farkı çok olacağından kart alevin boyunu arttıracaktır. Sizin kombinizde bu sensörlerden biri ya da ikisi arıza yapmış olabilir. Bu noktada Demirdöküm servisleri ile temasa geçmeniz gerekecektir. 4441833 nolu telefondan destek alabilirsiniz.
Sifonik sistem nedir?

Klasik sistem çatılarda yağmur suları çatıdan süzülerek çatı oluklarına, buradan da düşey iniş boruları vasıtasıyla zemin seviyesine taşınmaktadır. Sifonik sistem de ise yağmur oluklarının altında yatay olarak döşenen borular tek bir noktadan düşey olarak indirilmektedir. Oluklara monte edilen süzgeçler sayesinde olukta biriken sular emiş basıncı altında hızla ve tek bir noktadan yatay ve düşey olarak çatıdan tahliye edilmektedir. yrıntılı bilgi ve teklif almak için firmamızı arayabilirsiniz.
ısıtma tesisatında her radtatöre purjör takmak şartmıdır.
Her radyatörün havası ayrı ayrı alınması gerekir. Bu yüzden şarttır.
Klimam aşırı soğuk hava üflüyor ve beni rahatsız ediyor. Ne yapmam lazım?
Soğuk havaya karşı aşırı hassas veya henüz bir soğuk algınlığını atlatma sürecinde olabilirsiniz. Bu gibi koşullar altında sizlere tavsiyemiz klimanızı nem alma konumunda çalıştırmanızdır. Kumandadaki su tanecikleri işareti nem alma konumunu gösteren sembollerdir.
Split klima nedir?
Soğutucu akışkan olarak klora flora hidro karbon gazlarının kullanıldığı soğutucu sistemlerdir. Isı pompalı olarak tasarlanan bu cihazlar geçiş mevsimlerinde ısıtma amaçlı olarak da kullanılabilirler. Kompresör dış ünitede yer alır. İç ünitede ise evaporatör ve fan motoru bulunur. Dış ve iç ünite arasında gazın transferi kauçuk izoleli bakır borular ile sağlanır. Soğutucu akışkan, evaporatöre yani iç üniteye sıvı olarak girer ve gaz olarak çıkar bu faz değişimi esnasında ortamdan alınan ısı ortamın serinlemesini sağlar. Kompresöre yani dış üniteye buharlaşmış olarak gelen gaz, burada sıvı faza geçerken ortama ısı verir. Yani iç ünitenin yer aldığı ortamdaki sıcak hava dış ünitenin yer aldığı dış ortama taşınmış olur. Görüldüğü gibi soğutucu akışkan, kompresör ve evaporatör sayesinde bir ısı yani enerji transferi gerçekleştirilmektedir. Sanıldığının aksine havanın hareketi ya da transferi söz konusu değildir. Bu çevirime “soğutma çevirimi” denir. Sistemin tersine çalışması durumunda oluşan çevirime ise “ısıtma çevirimi” denir. Bu çevirimde ise kompresörden buharlaşmış halde çıkan gaz, iç üniteye yani evaporatöre geldiğinde sıvı fazına geçerken ortama enerji yani ısı verir.Günümüzde, klora flora hidro karbon gazları ozon tabakasına zararlar vermeleri sebebiyle yasaklanmıştır. Onun yerine “R 410 A” çevre ve ozon dostu soğutucu akışkanlar kullanılmaktadır.
Termosifonuma bakım yaptırmak bana ne kazandıracak?
Termosifonunuza düzenli yıllık bakım yaptırmanız enerji tüketiminizi azaltacağı gibi cihazınızın kullanım ömrünü uzatır. Yetkili servis bakım sırasında varsa rezistans üzerindeki kireçlenmeyi giderir, magnezyum anodun aşınma seviyesini kontrol eder. Magnezyum anod termosifonunuzun korozyondan zarar görmemesi için kullanılan bir parçadır. Suyun içindeki oksijenle reaksiyona girerek termosifonu oluşturan metalin oksitlenmesinin/paslanarak delinmesinin önüne geçer. Magnezyum anot oksitlendikçe tükenir. Bu nedenle bakım sırasında kontrol edilmeli ve erimiş ise yenisiyle değiştirilmelidir. Kullanma kılavuzunda bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Ürünün garantisinin geçerliliği için düzenli bakım yaptırılması ve erimiş anodun düzenli değiştirilmesinin sağlanması son kullanıcının yükümlülüğündedir.
Termosifonumdan aldığım sudan koku geliyor, neden?
Termosifonlarımız belli kontrollerden geçirilerek toplumun kullanımına sunulmuş şehir şebeke sularına bağlanılarak kullanılmalıdır. Bunun haricindeki artezyen suları, kuyu suları, dere suları, depolarda beklemiş sular suyun kendi özelliği nedeniyle ısınınca koku verebilir. Bu durum termosifondan değil suyun kalitesizliğinden kaynaklanan bir olumsuzluktur.
Termosifonum ilk günlere kıyasla daha az ısıtıyor, ne yapmalıyım?
Su sıcaklığı yaklaşık 60 derecenin üzerine çıktığında suyun içinde bulunan kireç çökelmeye başlar. Çaydanlıklarımızın dibinde oluşan kireçlenme bu fiziksel özelliğin sonucudur. Benzer şekilde termosifonun içindeki suyu ısıtan ve suyla temas halinde olan rezistans üzerinde zamanla bir kireç tabakası oluşur. Bu tabaka gün geçtikçe iyice kalınlaşarak rezistans ısısının suya geçmesini engelleyen bir yalıtkan görevi yapar. Bu da termosifonun performansını düşürür. Termosifonun orijinalinden kaynaklanmayan ve termosifona giren suyun içindeki kireç oranına bağlı olarak oluşan bu olumsuzluğun giderilmesi için Yetkili Servise bakım yaptırılması önerilir. Bakım sonrası enerji tüketimde belirgin bir azalma yaşanacaktır.
Termosifonumdan daha etkin bir ısıtma elde etme için ne yapmalıyım?
Termosifonunuzun ideal çalışma sıcaklığı Eco Moddur. Bu özellik cihazı optimum sıcaklık seviyesinde çalıştırarak, enerji harcamanızı en ekonomik şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca cihazınızdaki ısıtıcının bakımının düzenli olarak yapılması ve Mg anodun 2 yılda bir değiştirilmesi ısıtıcı verimini artırarak cihazınızın ömrünü uzatacaktır.
Termosifon montajı neleri kapsamaktadır?
Termosifon Yetkili Servislerimizin yaptıkları montajlar ürün fiyatlarına dâhildir ve son kullanıcının ayrıca bir ödeme yapmasına gerek yoktur. Termosifonla birlikte verilen montaj kiti içindeki aparatların (spiral, sigorta vs.) bağlanması, termosifonun duvara asılması montaj tanımı içinde yer almaktadır. Ancak termosifonun asılacağı yere su ve elektrik tesisatlarının getirilmesi, termosifonu taşıyabilecek güçte sağlam bir duvarın bulunmaması durumunda cihazı taşıyacak güçte bir yapının hazırlanması, termosifonun montaj yapılacağı eve nakliyesi ve termosifonun asılacağı yerde bir başka termosifon varsa bunun sökülmesi montaj tanımı dışındadır. Bu işler herhangi bir ehliyetçi tesisatçıya yaptırabileceği gibi bedeli mukabili yetkili servisten de yapması talep edilebilir.
Su basıncım normal yani 4 bar civarında yine de basınç düşürücü taktırmam gerekir mi?
Su şebeke basınçlarında çeşitli nedenlerle gece ve gündüz tüketimlerindeki farklılıklar, arıza onarım çalışmalarıyla basınç değerlerinde aşırı yükselmeler olabilir. Bu tür değişimlerden termosifonunuzun, çamaşır ve bulaşık makinenizin, musluklarınızın ve kesenizin zarar görmemesi için su basınç düşürücüsü kullanmanızda yarar vardır. Evinizin tamamına kifayet edecek bir basınç düşürücü kullanılması yaklaşık %30 civarında su israfınızı da ortadan kaldıracağından yapacağınız harcamayı kısa sürede amorti edecektir.
Eskiden termosifonumun emniyet ventilinden su akmıyordu şimdi niye akıyor?
Hızlı şehirleşmeyle birlikte her gün yeni binalar, evler, işyerleri su dağıtım şebekesinin yeni kullanıcıları arasına girmektedir. Su dağıtım firmaları yeni yatırımlar yaparak altyapılarını iyileştirmekte yeni su dağıtım istasyonları ve pompaları kurmaktadırlar. Ancak çoğu kez bu istasyonlardan dağıtılan suyun basıncı yeterli kontrol düzenekleri bulunmadığından standartların üzerindedir. Bu nedenle aynı şebeke üzerinde bulunmanıza rağmen sizin dışınızda yapılan çalışmalar nedeniyle basınçlarınız artmış olabilir. Gelişmiş ülkelerde tüm evlerde hem su hem enerji tasarrufu sağladığı için su basınç düşürücüsü kullanılması yasal zorunluluktur. Ülkemizde de yeni yeni bazı site ve konutlarda tesisat aşamasında su basınç düşürücüsü taktırılmaya başlanmıştır.
Su basınç düşürücüsünü nereden alabilir, kime taktırabilirim?
Su basınç düşürücüleri piyasada satılmaktadır. Su basınç düşürücüsünü seçerken çalışma aralığının 15 bardan düşük olmamasına dikkat edilmelidir. Yanlış seçilmiş ve ayarı düzgün yapılmamış su basınç düşürücüsü işinizi görmeyebilir. Su basınç düşürücüsü ehliyetli bir su tesisatçısı tarafından su saatinin çıkışına takılmalıdır. Yetkili Servislerimiz basınç düşürücü takmakla yükümlü değildir. Ancak eğer istenirse sadece termosifona özel bir basınç düşürücüyü bedeli karşılığı sağlayabilir ve takabilirler.
Termosifonumun altından (emniyet ventilinden) su damlıyor, ne yapmalıyım?
Termosifonların altındaki emniyet ventili, termosifonu yüksek basıncına karşı koruyan bir mekanizmadır. Bu koruma mekanizmasından su gelmesi şebeke su basıncının veya termosifon iç basıncının yüksekliğine işaret eder ve normaldir. Birçok ilimizde ve semtimizde su dağıtım şirketleri standart şebeke basıncı sağlayamadığından evlere gelen suyun basınçları yüksektir. Bunun haricinde yine şebeke kaynaklı dengesizlikler sonucunda (gece veya gündüz tüketim farklılıkları, boru patlamaları, onarım sonrasında verilen suyun basıncındaki normalden sapmalar vs.) oluşan yüksek su basınçları vardır. Su şebeke basıncındaki bu ani ve düzensiz basınç yükselmelerinde, termosifonun çalışma değerlerinin üzerine aniden aşırı çıkılması durumunda emniyet ventili suyu tahliye etse de basıncı zarar vermeyecek seviyeye indirmeye kifayet etmeyebilir. Bu tür yüksek basınçları dengelemek ve termosifonun bu tür harici etkenlerden zarar görmesini önlemek için mutlaka su basınç düşürücüsü kullanılmalıdır. Bir de termosifon içindeki suyun aşırı ısınması sonucunda oluşan yüksek basınç vardır. Termosifon iç basıncı suyun sıcaklığına bağlı olarak düzenli olarak arttığından termosifon risk altına girmeden emniyet ventili kendini açar ve termosifon içindeki suyu tahliye ederek termosifonun zarar görmesini önler. Bu durumda da su sıcaklık ayar değeri düşürülerek suyun tahliyesi önlenebilir.
Termosifon özellikleri nedir?
Elektrikli termosifon bir elektrik rezistansı ile kullanım suyunu ısıtan depolu su ısıtıcısıdır.
DemirDöküm termosifonların garanti süreleri nelerdir?
DemirDöküm markalı tüm termosifonların garanti süresi Demirdöküm Yetkili Servisinin ücretsiz ilk çalıştırma yapmasından itibaren 3 yıldır.
Kaç tip termosifonunuz var?
DemirDöküm markalı termosifonlar, sıcak su kapasitesine göre 50, 65, 80 litre olmak üzere 3 tiptir. Ayrıca, dış formuna göre prizmatik çeşitleri bulunmaktadır. Kullanım fonksiyonuna göre ise prizmatik modelin standart, ledli ve dijital tipleri mevcuttur.
Şofbenlerde Eşanjör Kalite Farkı Nedir?
Şofbenlerin eşanjörlerinde kullanılan bakır borular max.25 ppm oksijen içermelidir.Daha yüksek miktarda oksijen içeren bakır boru kullanılırsa,bakır boruların kısa sürede delinmesine sebep olur.Bu yüzden bakır boru üzerine yapılan kalay kaplama yapılabilir.Fakat bu kaplama uzun süreli olmayacaktır. Genellikle ucuz olsun diye oksijen içeren bakır boru kullanılmaktadır. Demirdöküm şofbenlerde oksijen içermeyen bakır boru kullanılmaktadır.
Mutfakta sıcak su akıyor,fakat banyoda akmıyor. Nedendir?
Eğer mutfakta sıcak su akıyor fakat banyoda akmıyor ise,banyoya giden sıcak su borularınızda veya banyo bataryanızda problem vardır. Lütfen tesisatçınızı çağırınız.
Bir insan duş alırken ortalama ne kadar su harcar?
Bir insan duş esnasında ortalama 30 ila 40 litre su harcar.
Hermetik şofbenleri kullanıcı kendisi veya herhangi bir tesisatçı monte edebilir mi?
Hermetik şofbenler doğalgaz ile çalışacaksa, mutlaka ilgili Doğalgaz Kurumundan yetkili firmalara monte ettirilmesi gerekir. Diğer taraftan tüp ile kullanımda da güvenliğiniz gereği yetkili kişilere monte ettirmenizde fayda vardır.
Elektrik kesildiğinde hermetik şofben kullanılabilir mi?
Demirdöküm hermetik şofbenler, elektrik kesilmelerinde kendilerini korumaya alır. Elektrikler geldiğinde şofben kendiliğinden çalışmaz. Kullanıcının tekrar şofbenin ON/OFF butonuna basması gerekir.
Doğalgaz ile çalışan bacalı şofben yerine hermetik şofben kullanabilir miyim?
Eğer bacalı şofbenin çalıştığı ortamda dışa açılan bir duvar var ise hermetik şofben takılabilir. Ayrıca, mevcut şofbeninizi değiştirdiğinizde MUTLAKA ilgili Doğalgaz Kurumuna bilgi veriniz.
Hem banyoda hem mutfakta aynı anda batarya açık olduğunda su sıcaklığında sorun yaşanmasının nedeni nedir?
Şayet şofbeninizin kapasitesi yeterli değilse, aynı anda mutfakta ve banyoda bataryalar açıldığında istenilen su sıcaklığı elde edilemez. Ancak, 11 litre kapasiteli Demirdöküm kullanan müşterilerimizin bu şekilde bir problem yaşamaları söz konusu değildir.
Özellikle duş alırken şofbenden gelen suyun sıcaklığı niçin değişir?
Şofbenden gelen suyun sıcaklığının sürekli değişmesinin sebebi suyun basıncındaki değişimdir. Şofbene gelen suyun basıncı değiştiğinde, şofbenden geçen suyun miktarı da değişeceğinden su sıcaklığı da değişecektir. Bunun için ya sabit su sıcaklığı veren Demirdöküm hermetik şofben kullanabilir ya da şofben girişine su regülatörü monte ederek suyun basıncını sabitleyebilirsiniz.
Hermetik şofben apartman bacasına veya havalandırmasına bağlanabilir mi?
Hermetik şofbenlerin normal apartman bacasına veya havalandırma boşluğuna bağlanması son derece tehlikelidir. Hermetik şofbenlerin orjinal bacalarının mutlak suretle dış ortama çıkması gerekir.
Hermetik şofbenler sadece doğalgaz ile mi çalışır?
Hermetik şofbenler, hem tüp (lpg) hem doğalgaz ile çalışır. Hangi tür kullanımı tercih edeceğinizi yetkili servisinize bildirdiğinizde, küçük bir aparat (nozul) değişikliği sonrasında dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Hermetik şofbenlerde sıcak su gecikmeli mi gelir?
Hermetik şofbenlerin çalışma sistemi bacalı şofbenlerden farklıdır. Su açıldığında sahip olduğu komponenetlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amaçlı bir süre çalışır. Bu ön kontrol nedenli sıcak su 10-15 saniye sonra akmaya başlar. Şayet bu gecikmeyi yaşamak istemiyorsanız, mutfak evyesinin veya lavabonun altına 15 litre termosifon takılarak hemen sıcak su elde edilebilir. Termosifonun termostatını şofben sıcaklığının birkaç derece altında ayarladığınızda, şofbenden gelen sıcak su termosifonu doldurduktan sonra termosifon devre dışı kalacaktır. Böylelikle elektrik sarfiyatınız olmayacaktır.
Hermetik şofben mi bacalı şofben mi kullanmalıyız?
Hermetik şofbenler kendi bacası ile doğrudan dış hava ile bağlı olduğundan ve yanma için dış havayı kullandığından daha güvenilir ve avantajlıdır.
Hermetik şofbenlerde herhangi bir tehlike söz konusu mudur?
Hermetik şofbenler, bulundukları ortamdaki oksijeni kullanmadıklarından dolayı normal şofbenlere göre daha güvenilirdir. Şofbene gelen gaz bağlantılarında bir gaz kaçağı yok ise ve dışarıya çıkartılan borunun şofbenle bağlantısında bir problem bulunmuyor ise herhangi bir tehlikesi söz konusu değildir.
Bacalı şofbeni banyoya monte ettirebilir miyim, sakıncaları nelerdir?
DemirDöküm markalı bacalı şofbenlerin banyoya monte edilmesine izin verilmemektedir. Bu uygulamanın en önemli gerekçesi konutlarda bulunan mevcut bacaların büyük bir çoğunluğunun standartlara uygun olmamasıdır. DemirDöküm olarak bu mekanlarda hermetik şofben kullanımını öneririz. Şofben kategorisinde, DemirDöküm hermetik şofben, dış ortamdan bağımsız yanma odası ve özel atık gaz baca sistemi ile banyoya montaj için uygun bir üründür.
Bacalı Şofben'deki orantı kontrolü özelliği hakkında bilgi alabilir miyim?
Orantı kontrolü; farklı su debilerinde, sabit çıkış suyu sıcaklığının elde edilebilmesi özelliğidir. Belli bir güçte iken su debisinin değişken kullanılmasına rağmen çıkış suyu sıcaklığının aynı kalması, ürün ve müşteri için bir konfor oluşturmaktadır. Bu sayede ürün termostatik özellik kazanmış olur.
Fanlı Hermetik Şofben özelliği konusunda bilgi alabilir miyim?
DemirDöküm Fanlı Hermetik Şofben; Fanlı Hermetik Şofben, bulunduğu ortam havasını kullanmaz. Yanma için gereken temiz havayı dış ortamdan alır ve baca gazını dış ortama özel baca sisteminden verir. Bu nedenle, tam güvenlidir. Baca çekiş problemi olan mekanlar için ideal çözümdür. Standart atık gaz boru donanımı cihazla birlikte verilmektedir. Minimum boyutu ile compact bir tasarıma sahiptir. 275 kcal/dak yani 11 lt/dak ve 350 kcal/dak yani 14 lt/dk kapasitelerinde iki ayrı güçte ve modelde üretilmektedir. Cihazdan alınan sıcak suyun derecesi LCD ekrandan görülebilmektedir. Bir arıza durumunda cihaz otomatik olarak kendini devre dışı bırakarak, meydana gelen arızanın sebebini bir kod ile LCD ekranda görüntüler. Yüksek verimlidir. Maksimum konfor ve güvenliğe sahiptir. Elektronik ateşleme özelliği sayesinde musluğu açınca şofben otomatik olarak yanmaya başlar, musluk kapatılınca otomatik olarak söner. Kullanıcının ayarladığı sıcaklıkta anında sıcak su alınır. Düşük su basınçlarında dahi cihaz çalışır. (Gerekli olan minimum su basıncı 1 mSS = 1 metre Su Sütunu'dur.) Cihazda 6 ayrı emniyet sistemi mevcuttur. Atıkgaz borusunda herhangi bir nedenden dolayı çekiş problemi olursa, cihazın çalışması, hava akış anahtarı (pressostat) tarafından durdurulur. Gaz kesilmesi durumunda cihaz devre dışı kalarak, emniyet sağlanır. Elektiriğin kesilmesi durumunda, cihaz devre dışı kalır. Brülör herhangi bir sebepten dolayı söner ve alev oluşmazsa iyonizasyon elektrodu cihazı kapatır. Aşırı ısınmaya neden olan bir gelişme olduğunda aşırı ısınma termostatı cihazı devre dışı bırakır. Cihazın don koruma fonksiyonu vardır, içerisindeki suyun sıcaklığı 6 °C altına düştüğü anda, sıcaklık sensörü gerekli uyarıyı kontrol sistemine vererek brülörü 7 saniye boyunca min. alev modülasyon seviyesinde çalıştırarak donma emniyetini sağlar. Donma emniyeti özelliği, belirtilen şartlarda her 20 dakikada bir sistemi kontrol ederek devreye girer. Bu sayede, cihazınız korunarak uzun ömürlü olur. (Cihazın gaz ve elektrik beslemesi açık bırakılmalıdır.) Kolay servis edilebilirdir.
Hangi şofbenleriniz dijital göstergeli?
DemirDöküm fanlı hermetik şofbende kontrol panosu üzerinde dijital bir gösterge (LCD) mevcut olup, çıkış suyu sıcaklığı LCD ekran üzerinden izlenebilmektedir.
Şofbenin özellikleri nedir?
Şofbenler, doğalgaz veya LPG ile çalışan, anında ve sürekli sıcak su üreten cihazlardır.
DemirDöküm şofbenlerin garanti süreleri nelerdir?
DemirDöküm markalı tüm şofbenlerin garanti süresi Demirdöküm Yetkili Servisinin ücretsiz ilk çalıştırma yapmasından itibaren 3 yıldır.
Panel radyatörlerde termostatik vana kullanımının avantajları nelerdir?
Panel radyatörlerde termostatik radyatör vanası, vana üzerindeki termostat sayesinde oda sıcaklığı istenilen derecede ayarlanmasına imkan sağlamaktadır. DemirDöküm termostatik radyatör vanaları, 8-28°C arasında 5 farklı derecede ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Oda sıcaklığı ayarlanan değere ulaştığında termostat vanayı kapatır. Böylece fazladan enerji tüketimi engellenerek %30'a varan tasarruf sağlanır.
DemirDöküm radyatörlerde test basıncı, işletme basıncı ne kadardır?
DemirDöküm radyatörlerde test basıncı 13 bar, işletme basıncı ise 10 bardır.
Radyatörlerin havasını nasıl alabilirim?
Radyatörünüz tesisata bağladıktan ve devreye alındıktan sonra radyatörünüzün içinde hava oluşabilir. Bu durumda radyatör ısınmaz ve verimli çalışmaz. Radyatörünüzün içindeki havayı alabilmek için, purjör tapası içinde bulunan plastiği elinizle döndürerek deliğin aşağıya doğru gelmesini sağlayınız. Purjör deliğinden su geleceği için altına derin bir kap koymayı unutmayınız. Purjör vidasını düz bir tornavida ile gevşetiniz. Bu durumda purjör deliğinden hava çıkmaya başlayacaktır. Purjör deliğinden su gelmeye başlayınca radyatörünüzün içindeki hava boşalmış demektir. Purjör tapasını düz bir tornavida ile aksi yönde çevirerek sıkıştırınız.
Radyatörlerinizden purjör anahtarı çıkıyor mu?
Purjör anahtarını talebiniz doğrultusunda bayilerden temin edilebilirsiniz.
Panel radyatör hangi malzemeden üretiliyor?
Panel radyatörler çekme işlemine uygun soğuk saç malzemeden üretilmektedir. DemirDöküm panel radyatörler daha sonra, çinko, fosfat ve kataforez boya ile kaplanmaktadır.
Panel radyatörlerin ısıl gücü nedir, özellikleri nedir?
DemirDöküm panel radyatörler Türkiye'nin en yüksek ısıl güçlü panel radyatörleridir. 22 tip 600/1000 Panel Plus Radyatörün ısıl gücü TS EN 442 ürün standartlarına göre, giriş suyu sıcaklığı 90ºC, çıkış suyu sıcaklığı 70ºC ve oda sıcaklığının 20ºC olduğu durumda 2300 watt'dır.
Panel Plus radyatörün diğer radyatörlerden farkı nedir?
Panel radyatörlerde ısı transferi, konvektör adı verilen ve su kanallarına kaynatılan sac vasıtasıyla gerçekleşir. DemirDöküm Panel Plus Radyatörler 25 mm hatvesi sayesinde, Türkiye'nin en yüksek ısıl güçlü panel radyatörleridir. DemirDöküm panel radyatörler, Çinko Fosfat ve Kataforez boya ile kaplanmaktadır. Korozyon dirençleri, yaş boya+demir fosfat kullanılan radyatörlerden 2 - 4 kat daha yüksektir.
Panel radyatörün diğer radyatörlerden farkı nedir?
Radyatörlerde kullanılan malzemeye göre birçok çeşit mevcuttur. Döküm radyatör, aluminyum radyatör, çelik radyatör gibi. Ancak panel radyatörler, estetik görünümü, yüksek ısıl gücü, kolay montaj imkanı sağlayabilmesi, yerden montaja olanak vermesi, maliyet/ömür oranının yüksek olması gibi avantajları sayesinde diğer radyatörlere göre daha çok tercih edilmektedir.
Panel radyatörlerin üstünde DD logosu var mı?
DemirDöküm Panel Plus Radyatörlerin yan kapaklarında DD logosu bulunmaktadır. 33 mm radyatörlerin ise iç sacında DD logosu yer almaktadır.
Kataforez boya nedir?
Kataforez boya, elektrokimya prensiplerine dayanan elektro kaplama prosesidir. İletken özellik gösteren karmasık, geometrik metal parçaların boyanarak korozyondan korunması için çok etkili bir yöntemdir. Türkiye'de radyatör üretiminde ilk olarak DemirDöküm tarafından kullanılan kataforez astar boya teknolojisi özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektöründe uygulanmaktadır.
Panel Plus radyatör ve 33 mm panel radyatör arasında ne fark vardır?
Panel Plus radyatörlerde hatve aralığı 25 mm, 33 mm radyatörlerde ise 33 mm'dir. Panel Plus radyatörlerde çinko fosfat kaplama ve kataforez uygulaması yapılır. 33 mm radyatörlerde demir fosfat kaplama ve yaş boya uygulaması yapılır.
Demirdöküm ürün gamında kaç tip panel radyatör vardır?
DD Panel radyatörler, Panel Plus ve 33 mm panel radyatör olmak üzere 2 tipte üretilmektedir.
Panel radyatörlerin garanti süresi ne kadardır?
Üstün kalitesi ile DemirDöküm panel radyatörler, Türkiye'de 10 yıl garanti ile satışa sunulan ilk radyatörlerdir.
Geceleri Kombiyi Nasıl Ayarlamalıyım?
Geceleri kombinin kalorifer su sıcaklığını düşük ayarda kullanmanız tavsiye edilir. Cihazı tamamen kapatmak, daha sonrasında kaloriferleri yaktığınızda sistemi ve evinizi ısıtmak için daha çok enerji harcamak zorunda kalmanız anlamına gelmektedir.
Kombide yaz konumu ile kış konumu arasındaki fark nedir?
Kombi cihazı "Yaz" konumundayken sadece sıcak su musluğu açıldığında çalışır ve sıcak su ihtiyacınızı karşılar. Kombiniz "Kış" konumunda çalışırken sıcak su ve ısınma ihtiyaçlarınızı karşılar.
Kombi arızalandığında ne yapmak gerekir?
Kombinizin arızalanması durumunda sabit hatlardan 444 1 833, cep telefonunuzdan 0216 444 1 833 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak servis talebi oluşturabilirsiniz.
Kombiyi sofben gibi sadece sıcak su temini için kullanabilir miyim?
Kombinizi sadece kullanım suyunu ısıtmak için kullanabilirsiniz, ancak radyatör tesisatının bulunmadığı durumlarda ise doğru by-pass bağlantısının sağlanması gerekmektedir.
Kombinin su basınç ayarı kaçta olmalıdır?
Manometreden okunacak basınç değerinin 1-2 bar arasında olması gerekmektedir. Atron kombi gibi hem analog hem dijital manometreye sahip kombilerde bu değerler kolaylıkla takip edilebilir.
Kombinin tükettiği gaz miktarı neye bağlıdır?
DemirDöküm kombiler mekanın izolasyonu ve kullanım şartlarına göre modülasyonlu olarak çalışma özelliğine sahiptir. Bu özellik kombinin sık devreye girip çıkmasını engelleyerek yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Gaz tüketimi kombinin kullanıldığı ortamın izolasyonu, konfor sıcaklığı, dış hava koşulları ve kombi kapasitesine bağlı olarak değişkenlik arz eder.
Radyatörlerde kulanılan termostatik vananın kombiye etkisi nedir?
Her odanın sıcaklığının ayrı ayrı kumanda edilmesini sağlayan termostatik radyatör vanaları ortamın sıcaklığının istenilen değerlere ulaşması durumunda kombiye müdahale ederek gereksiz yakıt tüketimini engeller.
Kombili bir evde kullanılmayan odalardaki radyatörleri kısmak veya kapatmak tasarruf sağlar mı?
Evinizde bulunan radyatörlerin bazılarını kısmak veya kapatmak tasarruf sağlar. Ancak bu yolla elde edebileceğiniz tasarruf oranı termostatik vana kullanarak elde edeceğiniz yakıt tasaruffundan daha az olacaktır.
Baca bağlantısı nasıl ve kim tarafından yapılmalıdır?
Baca bağlantıları can güvenliğiniz için hayati önem taşımaktadır. Kombinin atık gaz tahliye bağlantılarının yetkili satıcılar veya servis gibi profesyonel kişiler tarafından yapıldığından emin olunmalıdır.
Kombi bakımı ücretli midir?
Kombi bakımı ücretlidir. Bakım kapsamında kombiye ait komponentlerin hepsinin bakımı ve temizliği yapılmakta; kalorifer tesisatı ve su basıncı kontrol edilmekte, bacalı modellerde baca çekişi kontrol edilmektedir.
Kombi bakımının yapılması önemli midir?
Isıtma sisteminize yapılacak düzenli bakım, cihazınızın ve tesisatınızın ömrünü uzatır. Kombinizin bakımı yapılarak daha verimli ve daha sorunsuz çalışması sağlanır. Bu sayede, verimli çalışan kombinin tüm kapasitesinden yararlanarak yakıt tasarrufu elde edilir.
Oda termostatı ne işe yarar?
Kullanıcı tarafından ayarlanabilen sıcaklık değerine bağlı olarak, termostatın bulunduğu bölgede hassas sıcaklık konforu sağlanmaktadır. Oda termostatı, ortam sıcaklığına göre kombiyi açıp kapatarak, yakıt sarfiyatını azaltmaktır.
Kombiyi kısa süreliğine açıp kapatmak tasarruf sağlar mı?
Kombiyi belli zaman aralıklarıyla kısa sürelerde çalıştırmak; hem daha fazla yakıt tüketimine, hem de cihazın ömrünün azalmasına neden olabilir. Bunun yerine kombinizi; kısık ayarda sürekli çalıştırmak, daha az yakıt tüketimi sağlayacaktır.
Kombimi en ekonomik nasıl kullanabilirim?
DemirDöküm kombilerde opsiyonel olarak verilmekte olan kontrol tertibatları ile (oda termostatı, termostatik radyatör vanası) cihazın daha ekonomik çalışması sağlanabilir. Cihazın ısıl gücünün kullanılan radyatör ısıl gücü ile uyumlu olması gerekmektedir. Cihaz ilk devreye alma işleminde ısıl güç ayarı DemirDöküm Yetkili Servisleri tarafından yapılmaktadır.
Kombime ne kadarlık radyatör taktırabilirim?
Radyatör uzunluğu, kombi kapasitesine ve radyatör tipine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Dairenizin ısı kaybına göre ihtiyacınız olan radyatör uzunluğunuz belirlenmelidir. Radyatör alımı öncesinde DemirDöküm Yetkili Satıcılarına keşif yaptırmak suretiyle kombi kapasitesinin ve radyatör ihtiyacı konusunda destek alabilirsiniz.
Kombiye kaç amper şalter taktırmak gerekir?
Kombiler için 2 veya 3 amperlik gecikmeli tip şalter takmak yeterlidir.
Kombi eşanjörü ne işe yarar? Eşanjörün malzemesi nedir?
Eşanjör, kombi içerisinde yanma ile elde edilen ısının, tesisat suyu ve kullanım suyuna iletilerek ısıtılması için kullanılan komponenttir. DemirDöküm kombi ürün gamında tek (monotermik) ve çift (bitermik) eşanjörlü modeller mevcuttur. Isıtma sistemi için kullanılan birincil eşanjör (primer eşanjörler) 0 bakır malzemeden üretilmiş olup, korozyon dirençlerinin artırılması amacıyla da su bazlı alüminyum boya kaplanmaktadır. Çift eşanjörlü modellerde sıcak su devresinin ısıtılmasına katkı yapması amacıyla kullanılan ikincil (sekonder) eşanjörler ise paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiştir
Hangi kombilerde program saati standart, hangilerinde opsiyoneldir?
Nitron ve Sargon Condense modellerinde standarttır. Diğer modellerde opsiyoneldir. (Programlı Oda termostatı kullanımı ile sağlanmaktadır)
Program saatinin özelliği ve amacı nedir?
Günlük olarak programlanabilen program saatinin amacı, evde olmadığınız vakitlerde dahi, kombinizin istenilen saatlerde çalışmasını sağlamaktır. Örneğin; akşam 19:00'da işten geliyorsanız, önceden programlamış olduğunuz program saati sayesinde kombinizin siz gelmeden önce çalışmasını sağlayabilir, evinize geldiğinizde sıcak bir ortamla karşılaşabilirsiniz.
Kombi ilk çalıştırma kim tarafından yapılıyor, ben çalıştırabilir miyim?
İlk çalıştırma işlemi DemirDöküm Yetkili Servisleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Cihazların Yetkili Servisler dışındaki şahıslar tarafından devreye alınması yasaktır. Bu durumlarda cihazlar garanti kapsamından çıkmaktadır.
Kombi seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Kombi seçimizi yaparken oturduğunuz evin ısı kayıplarına dikkat edilmelidir. Isı kayıplarına etki eden bazı önemli hususlardan bahsedelim; Oturduğunuz dairenin cephesi ısı kayıplarına direkt olarak etki etmektedir. Kuzey cepheli dairelerin ısı kayıpları diğer yönlere cephesi olan dairelerden daha yüksektir. Oturduğunuz binada yalıtım mevcut ise ısı kayıpları daha az olacağından dairenizin ısınma ihtiyaçları farklı olacaktır. Isı yalıtımı yakıt tüketiminde büyük tasarruf sağlamaktadır. Oturduğunuz dairenin apartman içerisindeki konumu, alt ve üst dairelerin boş veya dolu olması ısı kaybını etkileyen faktörlerdir. Örneğin; ara katta yer alan, alt ve üst katları dolu olan dairelerin ısı kayıpları daha az olmaktadır. Oturduğunuz dairenin m2 alanını tek başına ısı kaybı ile ilişkilendirmek doğru olmaz. Evinizin büyüklüğüne ek olarak sahip olduğu dış cephe alanı büyüklüğünün hesaba katılması gerekmektedir. Evinizde bulunan kapı ve pencereler ısı kaybı için kritik bölgelerdir. Kapı ve pencerelerinizin sayıları, yüzey alanı ve ısı gerçirgenliği gibi özellikleri ısı ihtiyaçlarınıza etki etmektedir. Dairenizin tesisat özellikleri de ısınma performansına etki etmektedir. Radyatörlerinizin odalarda yerleştirildiği konumların ve uzunluklarının evinizin ısı ihtiyacı doğrultusunda seçilmesi gerekmektedir. Ayrıca, kombi birleşik bir cihaz olup, kullanım suyunu ısıtmak için de kullanılmaktadır. Sıcak su konforunun artırılmasına bağlı olarak da cihaz kapasitesinin büyütülmesi gerekeb
Kombi ile ısınmak güvenli midir?
Kombilerde alev sönmesine, gaz kaçaklarına, aşırı sıcaklık ve soğukluğa, baca tepmesine ve baca çekmemesine karşı TSE' nin koymuş olduğu her türlü önlem ve tertibat alınmıştır. Bu özellikler sayesinde kombiler oldukça güvenli cihazlardır.
DemirDöküm'ün yeni kombisi Atron'un diğer kombilerden farkı nedir?
Maksimum ve minimum çalışmada yüksek verimlilik zorunluğu getiren Avrupa Verimlilik Direktiflerine göre 3 yıldız verim sınıfındadır. %93 verim değeri ile az tüketim özelliğine sahiptir. Cihaz ömrü boyunca yedek parça bulundurma garantisi vardır. 41 x 29 x 70 cm boyutları (Atron H 24) ile küçük ebatlı kombiler arasındadır. Atron kombide bulunan gelişmiş izolasyon ile yüksek verim sağlanırken ses seviyeleri de düşük olur. Hem ergonomik hem de şık bir görünüme sahip kontrol paneli sayesinde Atron kombi, herkes tarafından rahatça kullanılır. Atron kombilerde bulunan analog manometre sayesinde tesisattaki su basıncı hem rahatça okunabilmektedir. Ayrıca, basınç değerleri LCD ekrandan da takip edilebilir. DemirDöküm en geniş yetkili bayi ve servis ağına sahip firmadır. DemirDöküm kombilerinin yedek parça fiyatları, daha ucuz olup sizlere avantaj sağlayacaktır.
DemirDöküm ürün gamındaki klasik (konvansiyonel) ve yoğuşmalı kombi modelleri hangileridir?
DemirDöküm'ün Kombi ürün gamındaki; Atron, Nitron, Neva, Nepto, Themafast, Kalisto klasik (konvansiyonel) tip, Nitromix ve Sargon Condense yoğuşmalı tip kombi modelleridir.
Klasik (Konvansiyonel) / Yoğuşmalı kombi arasındaki fark nedir?
Yoğuşmalı Kombiler ile klasik (konvansiyonel) kombiler çalışma prensibi olarak benzerlik gösterirler. Yoğuşmalı Kombilerin klasik kombilere oranla farkı, atmosfere atılan atık gazın sıcaklığının da ısıtma için kullanılabilmesidir. Yoğuşma veya yoğunlaşma teknolojisi ile atmosfere atılan gaz halindeki su buharı yoğuşturularak sıvı hale dönüşmesi sağlanır. Bu esnada su buharının gaz halden sıvı hale geçişi ile ortaya çıkan ısı, ısıtma için kullanılabilir hale gelir.
Hermetik/Bacalı kombi arasındaki fark nedir?
Bacalı kombiler, yanma için gerekli olan havayı monte edildiği mahalden, hermetik modeller ise özel atık gaz boru donanımı sayesinde direkt dış ortamdan alan cihazlardır. Bu sebeple bacalı kombilerin monte edileceği mahaller için bazı sınırlayıcı havalandırma şartları mevcut olup, montaj ve kullanma kılavuzlarımızda bu bilgiler tüm detayları ile verilmektedir.
Demirdöküm kombiler nerede üretilmektedir?
Yerli üretim kombiler Bilecik-Bozüyük'te, ithal kombiler ise Fransa'da üretilmektedir. Yerli üretim kombiler: Atron Nitron Nitromix Neva Nepto Sargon Condense Kalisto İthal kombiler: Themafast
DemirDöküm kombiler kaç yıl garantilidir?
Kombilerimiz T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı direktifleri doğrultusunda 2 yıl cihaz garantisine sahiptir.
Kombi modelleriniz nelerdir?
DemirDöküm kombi ürün gamında 8 model kombi vardır: Atron, Nitron, Nitromix, Neva, Nepto, Sargon Condense, Themafast, Kalisto
Kombi kullanmanın avantajları nelerdir?
Kombi sistemleri bağımsız ısınma konforu sağlamaktadırlar. Kullanıcılar istedikleri sürede istedikleri kadar ısınırlar. Kombiler, merkezi sistemlerin aksine kullandığınız kadar yakıt parası ödemenize ve bireysel tasarrufa olanak sağlar. Ayrıca sıcak kullanım suyu ısıtmasında da kullanılan kombiler ile sıcak su için ayrı bir cihaz (şofben, termosifon, boyler v.s.) kullanmanıza gerek kalmaz.
Kombi çeşitleri nelerdir?
Kombiler, atık gazı tahliye sistemine göre ikiye ayrılırlar. Bacalı tip kombiler, Hermetik tip kombiler. Ancak günümüzde bacalı kombilerin kullanımı son derece azalmış olup yaygın olarak Hermetik kombiler kullanılmaktadır. Hermetik kombiler, daha güvenli ve verimli olması sebebiyle tavsiye edilmektedir. Ayrıca kombiler, ısıtma tekniğine göre de ikiye ayrılırlar. Klasik (konvansiyonel) kombiler. Yoğuşmalı kombiler. Yoğuşmalı kombiler klasik kombilerden daha verimlidir. Yüksek verim değerleri (9'a varan) sayesinde daha az tüketim ve daha az atık gaz emisyonu ile çevreci olan yoğuşmalı kombiler, gelişmiş ayar özellikleriyle de konforlu ısınmayı kullanıcılara sunmaktadır.
Hava temizleme filtreleri hangi sıklıkta değiştirilmelidir?
Bu filtrelerin temizliği kullanılan mekana göre değişkenlik göstermektedir. Klima bir dairede kullanılacak ise filtrelerin en az 15 günde bir deterjansız ılık su ile temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenen filtreler gölge de, ısıtıcı cihazlardan uzak bir noktada kurumaya bırakılmalı ve kuruduktan sonra klima üzerine takılmalıdır. Hava temizleme filtreleri takılı değilken klima kesinlikle kullanılmamalıdır.
Klimaların temizliği ve bakımı nasıl yapılmalıdır?
Klimaların temizlikleri yetkili servislerce yapılmalıdır.
Garanti süresi nedir? Klima hangi şartlar altında garanti kapsamına girmez?
Klimalarda garanti süresi, ilk çalıştırma tarihi ile birlikte başlar. Klimalarımızda iç ve dış ünite için (2011 yılında geçerli olmak üzere) 3 yıl garanti süresi vardır. Üründeki garanti kapsamı kullanılan malzemelerin herhangi bir dış etkenin etkisinde olmadan hasarlanmasını karşılar, bunların dışındaki şart ise kullanma kılavuzlarında detaylıca belirtilmiştir.
Klima montajında elektrik tesisatını kim yapar?
DemirDöküm servisleri klima montajında elektrik tesisatını yapmamaktadırlar. Klima montajı öncesi ürünün montajının yapılacağı yere elektrik tesisatının ehliyetli bir kişi tarafından yapılması önemlidir.
Klima montajı ücretsiz midir?
DemirDöküm klimalar geniş servis ağı ve uzman personeli ile duvar ve salon tipi klimalarında ücretsiz montaj hizmeti vermektedir.
Klimalar nasıl montaj edilmelidir?
Türkiye çapında geniş servis ağına sahip DemirDöküm klimalar uzman servislerimiz aracılığı ile garanti şartları yerine getirilerek montaj edilmelidir. Konusunda uzman servislerimiz iklimlendirmenin yapılacağı en uygun yeri belirleyerek size en uygun hizmeti verir.
Multi inverter nedir?
Multi inverter klima sistemleri tek dış üniteye birden çok iç ünite bağlanabilen, inverter teknolojisiyle çalışan klimalardır. DemirDöküm Multi Inverter Sistem Klimalar her bir odada farklı sıcaklık ve fan hızlarında çalışarak daha fazla konfor sunar.Dış ünite gücüne bağlı olarak değişik büyüklükteki iç ünite kombinasyonları ile tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir teknolojiye sahiptir.
Inverter teknolojisi nedir?
Inverter teknolojisinde klima, istenilen oda sıcaklığına göre mekanın ihtiyacı olan kapasitede kompresörün dönme hızını ayarlar ve mümkün olan en düşük seviyede elektrik tüketir. Ayrıca tam sinusoidal çalışma modülasyonu ile kesintisiz çalışır, bu sebeple çok daha sabit bir ortam sıcaklığı sağlar.İnverter klimalarda da diğer klimalarda olduğu gibi koruma önlemleri vardır. Ortam sıcaklığı istenilen konfor sıcaklığının dışına çıkması durumunda dış ünite çalışmasını durdurur ve iç ünite fanı ortam ısısını sirküle ettirir.
BTU nedir?
İngilizceden çevirisi "İngiliz ısı birimi" anlamına gelen BTU (British Thermal Unit), bir pound (libre) arı suyun sıcaklığının bir Fahrenheit (ºF) değiştirmek için gerekli ısı miktarını temsil etmektedir. Gündelik hayatta ise kapasite BTU/h cinsinden belirtilmekte olup bir saatte ortama verilen/çekilen ısıyı belirtmektedir. 1 watt 3,415 BTU/h'a eşittir.
EER ve COP değerleri nedir?
Çekilen elektrik gücünün klima kapasitesine göre Watt cinsinden oranı gösteren verim değerine EER ve COP denir. EER klimanın soğutma verimini, COP klimanın ısıtma verimini gösterir.
Klimaların enerji seviyeleri ne demektir?
Klima iklimlendirme yaparken havanın sirkülasyonu için fan cihazı ve soğutucu akışkanın ünite içindeki sirkülasyonu için kompresör elektrik harcamaktadır. CE standartlarına göre, şebekeden çekilen elektriğin güç oranının klimanın ortama verdiği ısıl güce oranı klimanın enerji seviyesini belirler. Klimalar bu enerji seviyelerine göre A - G arasında sınıflandırılırlar. A enerji sınıfı en verimli, G enerji sınıfı ise en az verimli klima sınıfıdır. Çevre dostu DemirDöküm duvar tipi split klimaların tümü A enerji sınıfı olup elektrik faturasına çok az etki ederler.
İnsan sağlığı açısından en uygun ortam şartları nelerdir?
Yapılan araştırmalar sonucu en uygun iç hava şartlarının 22-27ºC sıcaklık ve %40 nem özelliğine sahip olması gerektiği belirlenmiştir. En uygun iç ortam havasının mekanın (yatak odası, oturma odası vb.) özelliğine göre değişkenlik gösterebileceği göz ardı edilmemelidir.
Klimanın insan sağlığına zararı var mıdır?
Kapasitesi doğru seçilmiş, doğru bir yere montajı yapılmış ve de bakımları düzenli olarak yapılan klimaların sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur.
Klimalar hangi sıcaklık aralıklarından çalışır?
Heat pump özelliği olan DemirDöküm klimaların ortalama en düşük sıcaklığı +5 ile +45 ºC olan coğrafi bölgelerde kullanılması tavsiye edilir. Bu değerin altındaki sıcaklıklarda inverter (bkz. İnverter teknolojisi nedir) fonksiyonu olan klimalar kullanılmadır.
Heat Pump nedir?
Heat pump özelliği olan DemirDöküm klimalar eski teknolojiyle tasarlanmış sadece soğutma fonksiyonu olan klimalara ek olarak ısıtma fonksiyonunda da çalışarak ilave bir değer katar.
DemirDöküm duvar tipi split klimalar nerede üretilmektedir?
DemirDöküm duvar tipi split klimalar Türk DemirDöküm Fabrikaları A.Ş Bozüyük / Bilecik / Türkiye tesislerinde üretilmektedirler.
Klima çalışma prensibi nedir?
Klimalar bünyesindeki soğutucu akışkanının hal değişimine uğraması sonucu ortamdan ısı çekmesi veya ısı vermesi prensibine göre çalışırlar. Soğutma modunda klima soğutucu akışkanın iç ünitede buharlaşmasıyla ortamdan ısı emer ve dış ünitede emmiş olduğu ısıyı dış ortama atar. Isıtma modunda ise soğutucu akışkan iç ünitede yoğunlaşıp ortama ısı verir. Soğutucu akışkanın iç ve dış üniteler arası sirkülasyonu kompresör yardımıyla yapılırken, iç ortama verilen ve alınan ısı iç ünite fanıyla gerçekleştirilir. DemirDöküm klimalar bulunduğu mekanda konforlu bir iklimlendirme yapmasının yanından yüksek nem alma kapasitesi ve farklı fonksiyonlara sahip filtreleriyle değerli müşterilerine sağlıklı ortam havası sağlar.
En uygun klima kapasitesi hangi kriterlere göre belirlenir?
Klima seçimi bir çok kriter göz önüne alınarak yapılmalıdır. İklimlendirilmesi istenen mekanın yalıtımı, ara kat veya çatı katı olması, pencerelerin adet ve büyüklüğü, bulunduğu cephe (güney ? kuzey), hacimsel olarak büyüklüğü ve dış ortam sıcaklığı klima kapasite seçiminde rol oynayan başlıca kriterlerdir. Ayrıca söz konusu klimanın seçiminin uzman kişiye danışılarak yapılması tavsiye olunur.
Klima seçiminde hangi özelliklere dikkat edilmelidir?
Klimayı seçerken elektrik tüketimi seviyesini belirleyen enerji seviyesi en önemli kriterdir. Ayrıca ses seviyesi, hava filtreleri, iç ünite dizaynı, servis ağı diğer önemli kriterlerdir. DemirDöküm split klimalar düşük enerji tüketimi, geniş servis ağı ile kullanıcılarına en yüksek konforu sağlar.
Klima kapasiteleri nelerdir?
DemirDöküm, duvar tipi split klimalarında 9,000 - 12,000 - 18,000 - 24,000 BTU/h ve sistem klimalarında 45,000 - 48,000 BTU/h kapasitelerle geniş ürün gamına sahiptir.
Klima çalışırken ses seviyesi nasıldır?
Klimalar iç ünitedeki sirkülasyon fanı ve dış ünitedeki kompresör dolayısıyla belirli bir ses seviyesinde çalışmaktadırlar. DemirDöküm klimalar düşük ses seviyesi ile konforlu bir iklimlendirme sağlar.