Doğalgaza muayene zorunluluğu geliyor !

İGDAŞ EPDK’YA BAŞVURDU: DOĞALGAZA MUAYENE ZORUNLULUĞU GELİYOR

Evet, araç muayenesinde nasıl ki önce can güvenliği sonra da aracın güvenliği hedefleniyor ise doğalgaz muayenelerinin yapılması ile de insanlarımız can ve mal güvenliği sağlanmış olacak.
igdas_dikey_tr 
İGDAŞ, doğalgaz kullanımında güvenliği artırmak amacıyla denetimin zorunlu hale getirilmesi için EPDK’ya başvurdu.

İGDAŞ, doğalgaz kullanımında güvenliği artırmak amacıyla denetimin zorunlu hale getirilmesi için EPDK’ya başvurdu.

İGDAŞ, doğalgaz kullanımının güvenliliğini sürdürebilmek için, iç tesisatların zaman içerisinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, periyodik olarak kontrol edilmesinin zorunlu hale getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) önerilerini sundu. EPDK’nın olumlu baktığı düzenlemeyle, vatandaşlar iç tesisatlarını, yetkili tesisatçı firmalara kontrol ettirerek, doğalgaz kullanım uygunluk belgesi alacaklar ve doğalgaz dağıtım şirketlerine beyan edecekler. Uygunluk belgesi almayan abonelerin gazı kesilecek.

EPDKEPDK eğer uygulamayı zorunlu hale getirirse, Türkiye’deki tüm doğalgaz aboneleri için geçerli olacak. Çalışmanın şu anda öneri olarak görüşüldüğünü kaydeden İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan “İGDAŞ, ilk müşterisini 1992 senesinde aldı O tarihten beri kullanılan tesisatlar var. Şu anda 10 yaşın üzerinde 1 milyon iç tesisat var. Bu tesisatlar yıprandığı için ekonomik ömrü azalmış olabilir. Bu nedenle risk oluşturabilirler” dedi. 

Konuyla ilgili firmaların beklentisi bu işlemlerin hangi tarife üzerinden ücretlendirileceğidir.

Zira bu işlemler ; emek, zaman, sabır ve para isteyen uzun soluklu ve zahmetli işlemlerdir.Umarız tesisatçı firmaların bu hakkı korunarak projede istenen başarıya ulaşılır.

Murat IŞIK

Bir cevap yazın