Yoğuşmalı Kombi Zorunlu Oluyor

Ülkemizde 21 Nisan 2018 tarihinden itibaren konvansiyonel kombi üretimi sona erdi. Enerji tasarrufu maksadıyla alınan bu karar beraberinde bazı soruları da getirdi.

Bildiğiniz gibi konvansiyonel kombi montajı yapılırken yoğuşma suyu olmadığından drenaj yani

bu suyun kanalizasyona bağlanması sorunu yoktu. Ancak yoğuşmalı kombilerde yoğuşan bu suyun tahliye edilmesi gerekmektedir.

Genelde mutfakta olan kombilerin drenajı imkanlar el veriyorsa mutfak lavabo giderine bağlanmaktadır. Balkonda olan cihazlarda ise kanalizasyona bağlı olmak şartıyla balkon giderine bağlanabilmektedir.

Bunun dışında sıklıkla karşılan olumsuz şartlar ise şöyle;

1- Mutfakta lavabo ve kombi karşı karşıya duvarlarda ve doğal eğimle tesisat çekilmesi olanaksız.

2- Mutfak gideri ve kombi aynı duvarda ancak arada kapı var.

3- Mutfak gideri ve kombinin takıldığı yer arasında çok mesafe var.

Olumsuz şartlarla karşılaşılan bina sayısı oldukça fazladır. Bu tür binalar için firmamızın geliştirdiği çözüm kombilerin takıldığı yerin sağından veya solundan yukarıdan aşağıya kadar yeni bir drenaj hattı çekilmesidir.

Karot makinesiyle açılacak deliklerle oluşturulan şaft kullanılarak  yukarıdan aşağıya atık su tesisatı çekilecek ve .her katta konacak çatallara kombilerin yoğuşma suyu drenajları kolayca bağlanacaktır. Bu hizmetlerin tümünü veren firmamızın 2018 yılı için belirlediği fiyat daire başı 350 TL’dir.

Bir cevap yazın